Drie redenen voor het vertalen met een vertaalmachine

Mensen gebruiken het vertalen met een vertaalmachine om verschillende redenen enkele veel komende redenen worden hieronder genoemd.

Vertalen ideale manier om taal op te frissen

Op school leerde je vroeger vloeiend Nederlands spreken en schrijven. Later kwam daar Engels bij en in de meeste gevallen nog Frans of Duits. Die eerste twee talen gebruiken veel mensen nog. Engels komt namelijk heel goed van pas op bijvoorbeeld vakantie. Wanneer je vloeiend Frans of Duits spreekt zal je dat ook nog wel eens gebruiken. Echter verwatert het al snel als je de taal niet met enige regelmaat gebruikt. Mocht je dan toch een Frans stuk willen lezen op internet, dan is vertalen op internet daar de ideale manier voor. Hoewel je dan maar een klein stuk vertaald, ben je wel de taal weer aan het opfrissen in je hoofd en dat alleen maar door het vertalen op internet.

Oplossing om hersenkraken te voorkomen

Hoe lang is het verleden dat je al die Duitse woorden hebt geleerd? Of is het gewoon uit je hoofd verdwenen? Om hersenkraken te voorkomen zijn de vertaalmachines op internet de uitweg die je kunt nemen. De computers nemen al het werk voor je over en binnen een seconde heb je de gehele tekst vertaald. Vanuit welke taal dan ook, er is heel veel mogelijk. Natuurlijk zijn Engels, Duits en Frans de meest voordehand liggende talen, maar het is soms zelfs mogelijk om naar het Chinees te vertalen. Handig als je de verpakking van een Chinees product niet kunt lezen bijvoorbeeld.

Zelf de finishing touch toevoegen aan de vertaling

Verwachten dat een computer binnen een seconde een perfect vertaalde tekst naar voren haalt is heel hoog gegrepen. Natuurlijk komt er een goede tekst uit, maar deze is in de meeste gevallen niet helemaal correct vertaald. Zo kun je zelf nog even kijken naar bepaalde woorden die een synoniem met zich meedragen en ook zinopbouw kan opgegooid zijn tijdens de vertaling, wat niet de bedoeling is. Zelf nakijken en die finishing touch toevoegen maakt die tekst wel compleet en ook correct, indien je het goed doet natuurlijk.